Ajanvaraus: (03) 341 1117

CV

Nilsiän lukiossa 1993 suoritetun ylioppisastutkinnon jälkeen kävin liikuntakasvatuksen peruskurssin Itä-Suomen liikuntaopistolla Joensuussa -93-94 sisältäen mm. liikuntalääketieteen approbaturin (15 ov) sekä kuntosaliohjaajakurssin.

Fysioterapeutiksi (AMK) valmistuin 1999 Porissa. Siitä lähtien on työkokemusta karttunut seuraavalla tavalla:

  • 1/1999 - 12/2000 Kuntoutus M. Kaartinen Nilsiässä
  • 1/2001 - 3/2005 itsenäisenä ammatinharjoittajana Raumalla
  • 12/2005 - 12/2006 Tornedalens Fysioterapi Pajalassa Ruotsissa
  • 1/2007 - 11/2013 itsenäisenä ammatinharjoittajana Raumalla ja Uudessakaupungissa
  • 11/2013 - Fysioterapiapalvelut Kuntofysio Oy Nokialla

Pääasiassa olen suuntautunut tuki -ja liikuntaelimistön fysioterapiaan sekä urheiluvammojen hoitoon ja kuntoutukseen. Peruskoulutuksen jälkeen ammattitaito on kehittynyt kunnoittamieni entisten työnantajieni ja kollegojeni Matti Kaartisen ja Jarmo Latvalan opissa. Ensimmäiset työvuoteni mentorinani toimi kollega Jari Varma, joka opetti, mitä on manuaalinen terapia. Sittemmin olen päivittänyt tietojani ja taitojani erilaisilla kursseilla vuosittain.

Urheilufysioterapia on ollut olennainen osa työtäni viimeistään jouluusta -02 alkaen, jolloin sain mahdollisuuden toimia miesten käsipallomaajoukkueen fysioterapeuttina neljän maan turnauksessa Latviassa. Sieltä tieni vei Suomen naisten käsipallomaajoukkueen fysioterapeutiksi keväästä -03 alkaen. Uuteenkaupunkiin rantautumiseni myötä olen toiminut Korihaiden liigajoukkueen fysioterapeuttina syksystä -07 alkaen. Lisäksi yhteistyötä on vuosien varrella ollut Pallo-Iirojen, LiigaEuran sekä lukuisten yksilöurheilijoiden kanssa.

Kansainvälisessä maajoukkuetoiminnassa törmäsin vuosia sitten kinesioteippaukseen, jota olen sen jälkeen opiskellut ja soveltanut työssäni. Nyt on aika jakaa tietoa ja opettaa tätä Japanista lähtöisin olevaa toiminnallista teippaustekniikkaa. Toimin kouluttajana Bodytech -nimisessä Skandinavian alueella terveydenhuoltoalan koulutuksia tarjoavassa yrityksessä. Kinesioteippauksen lisäksi opetan manuaalisia myofasciaalisia tekniikoita.

Urheilijoiden kanssa työskentely on luontevaa jatkoa omalle urheilemiselle, josta kehittyi divaritasoinen jalkapallomaalivahdin ura. Kasvattajaseura Nilsiän Pallo-Haukkojen lisäksi II-div. otteluita on Pallo-Iirojen, FC Rauman ja PK-37:n riveissä. I-divisioonaassa olen edustanut Pallo-Iiroja ja KuPS:ia. Kaksi kautta olen pelannut myös Ruotsissa, jossa seurat olivat Assi IF (IV-div.) ja Ohtana/Aapua FF (III-div.) Valmennuskokemusta on maalivahtivalmennuksesta Pallo-Iiroissa ja Euran Pallossa.


Fysioterapeutti Mikko Salminen
Fysioterapiapalvelut Kuntofysio Oy, Nokia
puh. (03) 341 1117
mikko.salminen@kuntofysio.net

Yhteistyössä:
Fysioterapiapalvelut Kuntofysio Oy, Korihait, Suomen käsipalloliitto, Pallo-Iirot, Liikunta Salus, Bodytech